kinvergroting

Wat is een kinvergroting?

De kin bepaalt, net als de neus, het profiel van uw gezicht. Een terugwijkende of kleine kin kan een gezicht uit balans brengen. Dit is goed te verhelpen met een kin-implantaat, ofwel: een kinvergroting. Met name wanneer u een relatief korte kin heeft, of wanneer uw kin vrijwel overgaat in de hals, geeft vergroting met een implantaat een mooi en subtiel resultaat.

* De arts bepaalt of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder van omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

De ideale bolling
Hoewel iedereen een ander beeld heeft van een mooi gezicht, zijn er toch een aantal kenmerken van het gezicht die op grote schaal als mooi worden ervaren. Zoals het hebben van een symmetrisch vooraanzicht of een zijaanzicht waarin de verschillende gezichtselementen de juiste proporties hebben.

Een mooie kin heeft een kleine bolling in het zijaanzicht (en profil). Door een kincorrectie kan het zijaanzicht van het gezicht worden veranderd naar een harmonieus geheel.

Wat zijn de voordelen van een kinvergroting?

  • Het resultaat is direct zichtbaar
  • Geen terugwijkende kin meer
  • Hersteltijd: 10 tot 14 dagen
  • U ondergaat de behandeling onder algehele narcose.

Wanneer bent u geschikt voor een kinvergroting?

De chirurg bekijkt of u in aanmerking komt voor deze behandeling. In sommige gevallen kunt u beter liposuctie in de hals ondergaan, of een neuscorrectie. Mocht deze behandeling voor u de beste oplossing zijn, dan bepaalt u samen met de arts de grootte van het implantaat.

kinvergroting

CONSULT

Tijdens het eerste consult bespreken we alle onderwerpen die met de behandeling te maken hebben. Zo bespreken we met u wat u het meeste stoort aan uw kin en wat u eraan zou willen veranderen. Ook komen de methodes en operatietechnieken aan bod en onderzoeken we welke het beste bij u past.
We bespreken welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s van deze ingreep zijn en hoe de nazorg eruit komt te zien.

U krijgt altijd een eerlijk advies en wordt op een duidelijke manier voorgelicht over de behandeling en de periode die daarop volgt.
Vervolgens bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor deze behandeling. Hij zal vragen naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventuele medicijngebruik. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie, dan moet u hier minimaal een week voor de behandeling mee stoppen.

Afhankelijk van de gezichtsvorm van de patiënt, is het mogelijk om de hoogte, breedte en het uitstekende deel te reconstrueren met behulp van chirurgie, oftewel recontouringschirurgie.

Hoe gaat een kinvergroting in zijn werk?

De kinvergroting wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. De plastisch chirurg tekent met een steriele stift de huid af van het te behandelen gebied.

Wanneer de ingreep van start gaat, wordt er eenincisie gemaakt aan de binnenkant van de mond. Hierdoor zijn er geen zichtbare littekens. De incisie komt ter hoogte van de kaak, tussen de ondertanden en uw onderlip. Vervolgens wordt via de binnenkant van de mond de kin gecorrigeerd. Afhankelijk van de wensen en het operatieplan wordt de kin bewerkt.

Zagen
Met een microzaag kan de kin worden doorgezaagd van achteren naar voren. Hierbij wordt een stuk bot in de vorm van een hoefijzer van de kin losgemaakt.

Aanpassing in hoogte
Voor een hoogte verkleining wordt er een tweede incisie gemaakt, wederom aan de binnenkant van de mond, parallel aan de eerste snede. Via deze snede kan er een stukje bot verwijderd worden.

Kin versmallen
Wanneer de kin smaller moet worden gemaakt wordt er van het middelste deel van het hoefijzervormige bot een stukje afgehaald. Hierdoor wordt de kin iets puntiger.

Positie van de kin
De kin iets naar voren of naar achteren plaatsen kan gemakkelijk door de kin naar de juiste positie te manoeuvreren. Wanneer de kin op de juiste positie staat wordt deze gefixeerd.

Wanneer de gewenste handelingen zijn uitgevoerd, wordt de incisie gehecht met oplosbare hechtingen. U krijgt de eerste dag een drukverband om de kin heen.

Wat kunt u na een kinvergroting verwachten?

De dag na de ingreep verwachten wij u terug in de kliniek voor een korte controle. Wij bekijken dan of alles volgens verwachting verloopt. Het pleisterverband moet een week blijven zitten en is dus zichtbaar. Na deze 7 dagen verwachten wij u terug en kunnen de hechtingen deels worden verwijderd.

Het behandelde gebied is gezwollen en blauw. Bloeduitstortingen verdwijnen vrij snel na de ingreep, maar het duurt enkele weken voordat de zwelling is weggetrokken. Uw kin is dus een tijdje extra dik. U kunt een coldpack gebruiken om de zwelling sneller te laten slinken.

KINVERGROTING VOOR EN NA FOTO’S

BEKIJK ALLE BEFORE & AFTER FOTO’S

GERELATEERDE BEHANDELINGEN